3 истини за Цезаровото сечение, които само една майка знае



Да бъдеш майка определено не е лесна задача: майчинството идва с много отговорности, усилия и същевременно с много прекрасни моменти. Всяко раждане протича по различен начин и в последно време цезаровото сечение стана много честа практика. Дали по свое желание или защото се налага, жените раждат чрез този метод. Това понякога е трудно и се изисква невероятна сила и смелост, с която само една майка може да се справи. Затова ние от Happy mama решихме да ви запознаем с три основни истини за секциото, които само една майка, минала през това знае. 

1. Тези жени смело се изправят пред последствията от тази хирургическа намеса.
Някои хора смятат, че Цезаровото сечение или както е наричано "секцио" е обикновена обща процедура, но всъщност това е голяма операция и подобно на други сериозни интервенции и секциото може да носи рискове както за майката, така и за детето. В допълнение можем да кажем, че е много трудно на бъдещите татковци или на други членове от семейството да присъстват в операционната зала по време на раждането. Обикновено майките са сами, без възможност за получаване на подкрепа и пълни с несигурност. 
Няма по-добър пример за битка защото майката е едновременно обзета от страх и в същото време с безусловна любов към бебето, което скоро ще се появи. 
www.abclawcenters.com

2. Тези жени не са сигурни дали всичко е наред докато не напуснат операционната зала. 
При Цезаровото сечение рискът не свършва с раждането на бебето. Както при всяка операция лекарите не могат да кажат дали всичко е наред докато действа анестезията. В допълнение има една подробност, която повечето хора не знаят. По време на операцията майката е в съзнание, и не чувства болка, но усеща цялото движение, което се случва в нея. Това чувство е много неприятно и ако жената не е запозната с тази подробност може след това да се травмира. И въпреки всичко, жените минават през това с високо вдигнати глави, защото знаят каква е наградата от болката. 
www.blog.threeplusphotography.com

3. Възстановяването след секцио е истинско геройство!
Когато едно дете се роди светът на майката започва да се върти около него и е в съответствие с неговите потребности, без въпроси и недоволство. Това изисква много съсредоточаване и промяна на досегашния ритъм, което понякога може да бъде много изтощително. А представете си всичко това да е придружено с болка и дискомфорт, което са последвали Цезаровото сечение. 
Това прави майката още по-силна и достойна за възхищение, защото тази болка може да бъде победена с онази вътрешна сила, която само жена миналата през подобен тип операция може да си представи.  Без значение колко е трудно тя го прави с усмивка и с цялата любов на света, защото всяка безсънна минута и всеки сменен памперс я променят. Възможността да държи своето дете и да го гледа как се усмихва, да усеща миризмата му и да му се радва, заради всичко това си заслужават болката и изтощението. 
Поздравяваме всички майки, чийто белег винаги ще им напомня какво са преживели в името на своето дете. Няма причина жените да се срамуват от този белег, напротив, те трябва да бъдат горди. 
www.elleoliveco.com
Бонус: 
За да направите процеса на възстановяване по-лек можете да използвате Възглавницата за кърмене Babylonia Form Fix, благодарение на която ще усетите комфорта. Тя се оформя по тялото, независимо от вашата позиция. Разберете за нея повече тук: http://www.reia.bg/za-mayki/babylonia-vzglavnici-za-krmene/babylonia-nursing-pillow-form-fix.html






Източник:www.brightside.me
Share on Google Plus

Happy mama

"Усмивка никъде не се продава, но има я в неограничен запас. Тя само като дар се дава и безкрайно ценна е за нас. Не трябва ти да си вълшебна, да омайваш с чудеса, а трябва просто да носиш името най-щастлива мама на света!"