След като близнаците се родят…


След раждането
След като вие и вашите близнаци се приберете от родилното, трябва да помислите за много неща. Ще се чувствате сякаш сте на работа нон-стоп и единственото време, в което ще можете за миг да си отдъхнете е моментът, в който те спят. Само трябва да се молите да спят по едно и също време, защото иначе ще бъдете лишени от каквато и да било почивка, поради което е добре да направите някаква система, чрез която да ги поддържате будни заедно. Междувременно ето и някои въпроси, пред които ще бъдете изправени след раждането на близнаци:

Кърмене или хранене с шише
www.parents.com
 Всички са съгласни, че най-доброто за малките деца е кърменето и особено първото мляко, което излиза от гърдата-коластра, защото тя е изпълнена с антитела, които са важни за бебетата. При близнаците обаче, е малко по-трудно защото все пак децата са две. По принцип медиците настояват децата да бъдат кърмени в продължение на една година, дори две, това изцяло зависи от вас. Понякога обаче на майките на близнаци им се налага да хранят децата с адаптирано мляко или пък с комбинация от мляко и кърма. Това е по-лесният вариант защото бащата също може да помогне с храненето.
Интересно е, че правилата които са характерни за майките се нарушават често ако децата са две. Ако решите да храните бебетата с шише много хора ще погледнат с лошо око, но в крайна сметка кърменето на две бебета никак не е лесно. Така, че не се притеснявайте, че храните децата с бутилка, просто им се наслаждавайте и ги опознавайте. 

Ако имате намерение да кърмите можете да помислите за възглавница за кърмене. Тя е много подходяща ако имате близнаци, независимо дали кърмите или използвате шише. Ние ви предлагаме белгийската възглавница за бременност и кърмене Babylonia-Form Fix. Тя гарантира дълго използване и непроменящо се качество. Пълнежът е статичен и не наелектризира, не съдържа химикали и не причинява алергии. Идеална е за хранене на близнаци и ще улесни живота ви за дълъг период. Можете да получите повече информация тук: http://www.reia.bg/za-mayki/babylonia-vzglavnici-za-krmene/babylonia-nursing-pillow-form-fix.html
www.Reia.bg
Къде трябва да спят бебетата
www.pinterest.com
Трябва ли близнаците да спят в едно общо легло или е по-добре те да бъдат разделяни в отделни? Това определено не е въпрос, който тормози майките на едно дете. Най-добре е да направите това, което вие мислите за правилно. Смята се, че двете бебета трябва да спят в едно и също легло, защото не трябва да се разделят. Те са били заедно в продължение на много месеци и това, че и когато спят не се разделят ги кара да се чувстват по-спокойни и в безопасност.
В интерес на истината в болницата те са поставени в едно креватче, което е добре. Обаче има и такива майки, които смятат, че децата прекарват достатъчно време заедно през деня и е хубаво когато настъпи времето за сън всяко от тях да има свое собствено креватче. Въпреки това е важно тези легла да бъдат поставени едно до друго. В последно време производителите на легла правят такива, които са разделени с някаква преграда, но въпреки това са едно цяло. Когато бебетата порастват те започват все повече да мърдат докато спят и съответно ако са в едно легло има вероятност едното да събуди другото, а не трябва да се забравя, че техният сън е лукс за майката. За да сте сигурни, че те няма да се будят и отвиват и ще се чувстват комфортно препоръчваме използването на спални чували Gro които осигуряват подходяща температура за сън и са изработени по Европейски стандарти в сътрудничество с  Агенцията Lullaby Trust, която е насочена към безопасния сън на децата. Можете да ги разгледате тук: http://www.grobag.bg/



 Най-доброто, което може да направите за своите близнаци е да следвате собствените си инстинкти.



Източник: http://motheroftwins.com/
Share on Google Plus

Happy mama

"Усмивка никъде не се продава, но има я в неограничен запас. Тя само като дар се дава и безкрайно ценна е за нас. Не трябва ти да си вълшебна, да омайваш с чудеса, а трябва просто да носиш името най-щастлива мама на света!"