Какво да правите през първия си ден сама вкъщи с новороденото


7 неща, които е добре да направите като за пръв път сте сама вкъщи с новороденото:

#1: “Предварително си пригответе храна” Ако се чудите защо трябва предварително да си приготвите храна, след като ще си бъдете вкъщи, то просто бъдете подготвени за всеки случай. Сандвичи, салати, сирене, крекери, нарязанаи плодове, добре е предварително да сте си подготвили неща, които са хранителни и лесни за приготвяне.  
#2: Спете, докато бебето спи. Сигурно сте го чували милион пъти, но е самата истина. Едва ли ще е възможно през първите седмици, дори месеци да получавате 8 часов непробуден сън, затова дремвайте по всяко време на денонощието, в което детето ви спи.
#3: Намерете си помощник. Ако имате член от семейството или приятел, който иска да е с вас и бебето, поканете го да ви посети през първия ви ден, в който сте сама.
h

#4: Не се притеснявайте за домакинската работа. Бебето е най-важно, всичко останало може да изчака. И не забравяйте, помолете за помощ.
#5: Ако можете изкъпете се, знаем че това изглежда почти невъзможно, но има дни в които детето ви ще е спокойно и ще можете да си позволите душ.
#6: Поискайте помощ. Не всеки ден ще е труден, но вие не трябва да се справяте винаги и с всичко сама.
#7: Поемете глътка чист въздух, ако навън не е студено, то дори кафе в задния ви двор или на балкона ви, ще са достатъчни да заредите батериите.

Източник: www.bellybelly.com.au
Снимков материал: http://pregnancyandbaby.com
Share on Google Plus

Happy mama

"Усмивка никъде не се продава, но има я в неограничен запас. Тя само като дар се дава и безкрайно ценна е за нас. Не трябва ти да си вълшебна, да омайваш с чудеса, а трябва просто да носиш името най-щастлива мама на света!"

0 comments:

Post a Comment