Грип и бременност



Да се предпазим от грип по време на бременност

Нужни са ви превантивни мерки. Редовно измивайте ръцете си с вода и сапун, особено след като се изкашляте или кихнете. Дизентификантите за ръца на алкохолна основа също помагат. Слагайте кърпичка пред носа и устата си, когато кашляте и кихате, не ги докосвайте. Освен това се опитайте да стойте далеч от хора, които ви изглеждат болни. Избягвайте претъпкани помещения.

Продължавайте да правите обичайните неща, за да си осигурите нормална бременност - хранете се правилно, спортувайте, спете достатъчно, справяйте се със стреса. Всичко това ще укрепи имунната ви система, така че тя ще е в състояние да се пребори с вирусите.
Ако усетите, че имате вирус, незабавно се свържете с Вашия лекар. Важно е ви да ви следи, за да не се дехидратирате, за да нямате твърде висока температура и да не развиете усложнения. Ако смятате, че може да имате грип, говорете с вашия лекар за това, дали трябва да приемате антивирусни лекарства - тези лекарства, които могат да помогнат да се сведат до минимум ефектите на грипа, когато се приемат в рамките на 48 часа от първите симптоми.


източник: http://www.healthywomen.org
https://www.whattoexpect.com
Share on Google Plus

Happy mama

"Усмивка никъде не се продава, но има я в неограничен запас. Тя само като дар се дава и безкрайно ценна е за нас. Не трябва ти да си вълшебна, да омайваш с чудеса, а трябва просто да носиш името най-щастлива мама на света!"

0 comments:

Post a Comment