Здравословни храни по време на кърмене

Тъй като произвеждането на мляко изгаря приблизително 400 калории на ден, добрата новина е, че можете да изберете да ядете малко повече от обичайното. 
Най-важното нещо за вашата диета при кърмене е необходимостта да намерите добър баланс. Ето съвета на Tommee Tippee как да постигнете най-добри резултати, при създаване на вашата здравословна диета при кърмене:
  • Най-малко пет порции плодове и зеленчуци дневно, за да получите важни витамини и хранителни вещества.
  • Много фибри: пълнозърнест хляб, тестени изделия, зърнени храни, боб и леща, могат да помогнат при запек и други проблеми с червата, които са често срещани след раждането.
  • Протеини: постно месо, пиле, яйца и риба, чудесни и за двама ви. Рибата е особено добра и се препоръчват две порции седмично.
  • Богатите на калций храни, като мляко, сирене и кисело мляко, са важна част от вашата диета за кърмене.
  • Много течности. Винаги е добре да пиете много безкофеинови, неподсладени напитки. Също така е добра практика да държите близо до вас вода, докато кърмите, тъй като по време на кърменето се ожаднява.
  • Богати на желязо храни. Кърмещите майки се нуждаят от същото количество желязо, като по време на бременността. Количеството желязо в млякото ви няма да бъде повлияно от вашия прием, но е важно за вашето здраве да поддържате нивата на желязо, за да избегнете анемия и свързаните с нея здравословни проблеми. Червеното месо е предпочитаният източник на желязо за кърмещите майки.
източник: https://www.tommeetippee.com.au
снимков материал: www.babycenter.com 
Share on Google Plus

Happy mama

"Усмивка никъде не се продава, но има я в неограничен запас. Тя само като дар се дава и безкрайно ценна е за нас. Не трябва ти да си вълшебна, да омайваш с чудеса, а трябва просто да носиш името най-щастлива мама на света!"

0 comments:

Post a Comment