4 НАЙ-УСПЕШНИ НАЧИНИ ЗА СПРАВЯНЕ С КОСОПАДА СЛЕД БРЕМЕННОСТ

Колкото повече наближава термина ви, толкова повече ви се иска да изчезне голямото ви коремче и допълнително натрупаните килограми. Но едно нещо не искате да изгубите: Вашата гъста, блестяща коса на бременна мама.
Не си въобразявате. Повечето жени, споделят, че по време на бременността, косaта им се е сгъстила. И не стреса от раждането е причина за косопада ви! В статията ще ви обясним защо капе косата ви след бременност и какво точно можете да направите.
По време на бременността хормоните ви се променят драстично. hCG,  хормонът, който теста за бременност измерва и покачващите му се нива показват, че сте бременна например. Бременността също води до повишаване на нивата на други хормони, включително естроген, прогестерон, окситоцин и пролактин. 
Вашият обем на кръвта се увеличава по време на бременност с до 50%. Веднага след раждането нивата на някои от хормоните драстично спадат, естроген, прогестерон включително.Тези хормони нормализират нивата си до 24 часа след раждане, докато пролактина ще е с високи нива, докато кърмите. Обема на кръвта ви намалява, но спада е по-плавен. Обема на кръвта се нормализира няколко седмици след появата на бебето.
Хормоните са най-голямата причина за промените на косата ви и за косопада след раждането.По време на бременност, високите нива на естроген предотвратяват обичайната нормална загуба на коса. Обикновено косата ви пада с  по няколко косъма всеки ден. По време на бременността ви косопада намалява. Повишеният обем на кръвта и кръвообращението, също са причина косата ви да пада по-малко от нормалното. Така че, след появата на бебето и нивото на хормоните ви се понижи, косата ви почва да пада повече от обичайното. 
www.reia.bg
Общият обем на косопада вероятно не е повече, отколкото е трябвало да се загуби през последните девет месеца, просто изглежда, че е много, тъй като това се случва наведнъж.
Следродилния косопад може да се появи веднага след като родите и понякога продължава около една година. Обикновено достига своя максимум след около 4 месеца, така че ако бебето ви е на няколко месеца и вие все още губите кичури коса, това не означава, че е време да се паникьосвайте!
Нормално е косата ви, да стане по-тънка след бременност. Ако това не ви притеснява, не е нужно да правите нищо, за да го лекувате. И, за съжаление, няма нищо, което е доказано, че помага за предотвратяване или забавяне на косопада след раждане. Но ако вашият косопад ви притеснява, има процедури, които можете да опитате да направите за да заздравите и уплътните косата си:
www.reia.bg

Пропускайте фризьора
Изсушаването на косата ви със сешоар или преса за коса, може да я изтъни допълнително. 
Хранете се добре
Включвайте много и разнообразни плодове, зеленчуци и протеини в диетата ви. Това е най-добрия начин тялото да получи необходимите му хранителни вещества.
Приемайте витамини
Използвайте шампоан за обем
www.reia.bg

                                                                                       Източник:http://www.healthline.com/

Share on Google Plus

Happy mama

"Усмивка никъде не се продава, но има я в неограничен запас. Тя само като дар се дава и безкрайно ценна е за нас. Не трябва ти да си вълшебна, да омайваш с чудеса, а трябва просто да носиш името най-щастлива мама на света!"

0 comments:

Post a Comment