9 начина да бъдем колкото се може по-плодовити


Всяка жена копнее за деня в който ще види на теста за бременност положителен резултат. Има жени, които забременяват много лесно, но за жалост има и такива, които трябва доста да се потрудят и да преминат дълъг път докато постигнат успех. Ако наистина искате да имате дете ето няколко съвета, които могат да увеличат вашата плодовитост.

1. Старайте се да поддържате нормално тегло
Много често прекалено ниското тегло или пък наднорменото могат да създадат трудности при забременяване. Според Уилям Гибънс от колежа по медицина Бейлър теглото преди забременяването е често пренебрегван фактор при забременяване. Поддържането на здравословно тегло може да повлияе добре на шансовете за забременяване.
Възглавница за кърмене Babylonia- www.Reia.bg
2. Избягвайте тютюна и алкохола
Тютюнопушенето и още повече употребата на марихуана могат да доведат до безплодие. Също така пиенето на алкохол може да доведе до вродени дефекти или до безплодие. Всички тези медикаменти влияят зле както на вас, така и на вашия партньор. 

3. Обърнете внимание на вашия цикъл и овулация
Яйцеклетката може да живее от 12 до 24 часа след като бъде освободена Това е един съвсем кратък период, затова трябва да се действа бързо. Затова внимателно следете овулацията си. Ако искате научите как точно да правите това кликнете тук: http://www.happymama.bg/2016/11/blog-post_16.html
www.curejoy.com

4. Възрастта
Когато жената иска да зачене нейната възраст има известно значение. Смята се, че от 20 до 30 години жената е най-плодовита. Твърде много жени изчакват до 40 години, за да забременеят, очаквайки това да се случи много бързо. И ако досега вероятността това да се случи е била голяма, то след 40 тя сериозно намалява.

5. Хранете се здравословно
Изследвания показват, че консумирането на някои храни помага на жената да бъде по-плодовита, а пък други я ограничават. Можете да проучите кои са те и да направите свой режим.
www.biology-igcse.weebly.com
6. Правете упражнения, но не прекалявайте
Упражненията подобряват циркулацията на кръвта и съответно подпомагат цялостното здраве. Въпреки това проучванията показват, че прекаленото физическо натоварване може да доведе до ограничаване на шансовете за забременяване. Твърде много от каквото и да било не е добре за никого, така че важи поговорката да бъдем умерени във всичко.

7. Почивайте си
Ако искате да забременеете е много важно да си почивате. И това определено не означава, че трябва да лежите постоянно у дома. Значи да правите неща, които ще ви карат да се отпускате и по този начин да освобождавате съзнанието си и да си почивате от всичко. Разхождайте се, правете йога и прекарвайте повече време със семейството и приятелите си.
Мексикански Бижута за бременни Bola- www.Reia.bg
8. Не се отчайвайте
Никога недейте да се отчайвате защото това повлиява зле на вашето психическо състояние, което също е от голямо значение за плодовитостта.

9. Бъдете щастливи
Наслаждавайте се на живота и не забравяйте, че щастието е избор. Пазете това, което имате и благодарете за него. Бъдете позитивни и започвайте всеки ден с положителни мисли.


Източник: www.familyshare.com


Share on Google Plus

Happy mama

"Усмивка никъде не се продава, но има я в неограничен запас. Тя само като дар се дава и безкрайно ценна е за нас. Не трябва ти да си вълшебна, да омайваш с чудеса, а трябва просто да носиш името най-щастлива мама на света!"