10 грешки, които не ни позволяват да изглеждаме перфектно


Да изглеждаме зашеметяващо 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата е една почти непосилна задача и изисква много усилия. Ето защо не се почувствайте зле като видите някои от най-често срещаните грешки, които много от нас правят когато се грижат за външния си вид, а по-скоро се постарайте да не ги допускате. Ние от Happy mama решихме да направим списък с тези грешки, за да могат всички да се стараят да не го допускат и да получават само погледи изразяващи възхищение. 

1. Подготовка в последната минута
Чаша кафе в едната ръка, четка за руж в другата и единствения въпрос "Какво да облека днес" - това е идеална рецепта, резултатът от която е закъснение за работа. Звучи ли ви познато? Вие определено не можете да постигнете перфектен външен вид в ситуация като тази. За тази цел е най-добре да избягвате стреса като избирате предната вечер.
www.hoteljardinseiffel.com
2. Неподходящо облекло за времето
Имаме предвид температурата навън, а не сезона. Не е никак подходящо да облечете палто с косъм ако навън вали като из ведро, дори да е декември. Нито пък е удобно да носите копринени тънки чорапи в изключително студено време. Много по-добре е да се грижите добре за своето здраве като се обличате топло, което не означава, че не можете да бъдете стилни. Разделете дрехите в гардероба си на топли и по-леки дрехи и преценявайте добре кое отговаря на условията навън. 
www.dailymail.co.uk
3. Неподходящо облекло за повод
Носенето на високи токове на плажа или коктейлна рокля за работа в офиса, няма да подобри по никакъв начин вашия имидж. Цената и марката не са важни в такива случаи, по-скоро е важно облеклото да е подходящо за мястото и случая. В крайна сметка носенето на неподходящи дрехи ви кара да се чувствате неудобно и да усещате дискомфорт, затова винаги е добре да знаете какъв е поводът на определено събитие. Не позволявайте желанието да покажете новата си рокля или обувки да надделее над разума. 
www.latestnewspaper.net
4. Носенето на дрехи, които не отговарят на вашия размер
Почти всяка една дама има чифт специални дънки, които не й стават, но се надява един ден да може да се пъхне в тях. Основно правило обаче, е да не си позволявате да носите тези дънки преди наистина да сте успели да влезете в тях и да изглеждате добре, а също така да се влияете от някои ултра модерни тенденции. Това ще ви помогне да не пълните гардероба си с дрехи, които не ви стават или пък са прекалено широки за вашата фигура.
www.brightside.me
5. Малките недостатъци
Вие сте облекли леко смачкана риза или пък по дрехата си имате мъх или косми от котката? Недейте да мислите, че това ще остане незабелязано навън, а по-добре помислете как можете да избегнете тези недостатъци или да се справите с тях. Вариант е да носите в чантичката си от ролките за дрехи, които бързо и лесно ще премахнат космите от любимата ви котка. Същото е добре в чантата ви да има малък комплект от игли и конци за всеки случай. Единственото, с което може би няма как да се справите навън, са смачканите дрехи, затова се старайте да не обличате такива. 
www.lovetoknow.com
6. Липса на аксесоари
Можете да изглеждате невероятно шик с обикновени дънки и пуловер. Всичко обаче, зависи от аксесоарите. Те могат да се състоят само от един детайл: шал, колан или бижу. Като говорим за бижута е добре да знаете, че не е добре ако прекалите с количеството бижута и освен това не е доба идея накитите да са от материали, имитиращи благородни метали. Пример за перфектното дамско бижу са медальоните Bola, които са изработени от 100 сребро и са красив, стилен и удобен аксесоар за дамите. Вижте го тук: http://www.reia.bg/za-mayki/meksikanski-bizhuta-za-bremenni-bola.html


7. Некачествени материали
Синтетичните материали, от които се изработват някои дрехи може да са много евтини, но определено не изглеждат много добре. Те се мачкат, губят формата си и се замърсяват много бързо. Съветваме ви да се придържате към висококачествени материи като памук, шифон, коприна, вълна или деним. Дрехите, направени от тези материи не са много по-скъпи, но  са далеч по- качествени. С тях ще изглеждате по-привлекателни и ще усещате истински комфорт. Пример за това са слинговете Babylonia, които са изработени от 100% естествен памук и са отличен избор за всяка майка. Запознайте се с тях тук: http://www.reia.bg/za-bebeta/za-razhodka/slingove-babylonia.html


8. Комбиниране на цветовете
Изборът на перфектна комбинация от цветове за облеклото не е лесна задача. Освен, че цветовете трябва да са в хармония един с друг, те трябва да бъдат и в унисон с човека, който ги носи. Ако нямате време да изучавате тънкостите на цветовете просто не трябва да забравяте, че ако сте се насочили към светли цветове е добре те да бъдат наситени като: синьо, червено и корал. Не забравяйте и пастелните цветове, както и класиката черно и бяло. 
www.thetrendspotter.net
9. Странните щампи
Задължително е да бъдете внимателни в избора на щампи и десени. Дори и супер модерния леопард може да придаде благородство и необузданост в една ситуация и вулгарна безвкусица в друга. Ако не знаете как точно да съчетаете такъв тип дрехи е добре просто да изберете нещо по-класическо като например каре, райе, точки или геометричен дизайн.
www.pinterest.com
10. Грешен избор на бельо
Много жени си казват: "Какво значение има бельото след като никой не го вижда". Те не са прави. Бельото е много важно за всяка една уважаваща себе си дама, защото всеки вътрешен дискомфорт засяга външността. В допълнение към това добре подбраното бельо помага за коригиране на фигурата, което е половината път към съвършенството. 
www.spangled.co

Източник: www.brightside.me
Share on Google Plus

Happy mama

"Усмивка никъде не се продава, но има я в неограничен запас. Тя само като дар се дава и безкрайно ценна е за нас. Не трябва ти да си вълшебна, да омайваш с чудеса, а трябва просто да носиш името най-щастлива мама на света!"