Парти за първия рожден ден на детето- Да или Не?


Първият рожден ден на вашето дете престои. Вие се чудите дали да правите голямо детско парти или сте суеверни и нямате намерение да изпуснете първият рожден ден на рожбата си. Има много мнения по въпроса, обикновено възрастните хора казват, че този ден не се празнува, защото символизира правенето на помен за починал човек до 1 година. Други са на мнението, че това са небивалици и не е нормално човек да иска да пропусне такова важно събитие, такъв голям празник. Рождените дни са дългоочаквано събитие за всички деца и за техните родители. Поради всички тези версии ние от Happy mama решихме да категоризираме някои виждания за това да или не на партито за първия рожден ден. 

Защо Не трябва да празнуваме първият рожден ден на детето?
Птичката Киви- www.sophiegiraffe.bg
1. Вашето бебе няма да си спомня това празненство
Някои майки казват: "Смятам за доста безсмислено да правя парти за първия рожден ден на детето си, след като то няма да го запомни!" Според тях е нормално да се празнува чак когато детето вече е в по-осъзната възраст и има свои приятели.

11 причини, поради които играчката "Sophie la girafe" е най-подходяща за вашето бебе

2. По-добре с парите за партито да купим някои по важни и необходими неща
Парите за голямото парти за първия рожден ден могат да бъдат похарчени по-добре на друго място, за други неща. Може да се заделят за образование или за следващ рожден ден, когато детето ще е по-голямо и ще си спомня. В крайна сметка когато децата вече са в детската градина или в училище те задължително ще искат да празнуват както го правят техните приятели. 

3. Всъщност това парти не е за бебето, а е за възрастните
Ако трябва да сме честни в повечето случаи партито за първия рожден ден е по-скоро за възрастните, отколкото за рожденика. Наистина родителите, техните приятели и бабите и дядовците са тези, които празнуват. Ето защо много често детското прати се превръща в купон за възрастните.
www.crafthubs.com

4. Тълпите разстройват бебето
Големите партита са известни с това, че на едно място се събират много хора, които всъщност доста разстройват бебетата. Много майки са съгласни, че големите тълпи могат да накарат едногодишните да се чувстват зле. Малките бебета не осъзнават, че имат рожден ден, а искат просто да си играят с новите си играчки. Ако искате да празнувате, то по-добре изберете някое приятно място и съберете там само семейството. 

5. Има по-добри начини за празнуване
Както вече казахме големите партита не са единствения начин да се отпразнува първата годинка. Излет в планината или плажен ден също могат да бъдат много забавни и то в тесен кръг. Да не говорим, че също би било запомнящо се да уловите с камерата нещо, което детето ви прави, особено ако го прави за пръв път. 

В края на краищата не е важно голямото празненство, важно е да отбележите радостта от това, че Бог ви е дарил с рожба и тя е жива и здрава. 

Защо трябва Да празнуваме първия рожден ден на детето?

1. Не сте бременна
Можете да празнувате защото преди една година детето е било в корема ви и вече ви е било доста тежко и дискомфортно, докато днес семейството ви е по-голямо и щастливо и това трябва да се отпразнува.
Столче за кола Renolux Stream- www.Reia.bg
2. Бебето ви все още няма приятели, но вие имате
Бебетата на 1 година все още няма приятели, но за сметка на това може би вашите такива са се увеличили покрай майчинството. Защо тогава да не го поканите? Поканете бабите, дядовците, дори съседите, защото може би това ще е последния път когато ще можете да съберете тези хора, тъй като от тука нататък детето ще има своите приятели, които ще иска да кани на своя празник.

Етапите в бебешкото развитие от 0 до 6 месеца

3, Празнувате една година родителски грижи, а това не е малко
През тази една година вие свикнахте да не спите, да нямате почивка, да нямате кой знае колко време за себе си, да сте непрекъснато в детска компания и темите, за които говорите със своите приятелки да са памперси и бебешки пюрета. Тази една година е сериозна стъпка към адаптирането към новия начин на живот, така че е хубаво да се полее. 

4. Защото е време отново да сте стилни
www.alainaelliott.com
През изминалата година, а и почти 9 месеца преди това вие не сте били в много добра форма. Тялото ви е претърпяло известни промени, но сега вече може би сте възвърнали предишната си визия, или дори изглеждате по-добре. Недейте да пропускате възможността да облечете някоя красива рокля за първия рожден ден на вашето дете. 

5. Това е шанс да видите хора, с които се срещате рядко
През изминалата година едва ли сте имали възможността да се срещате с всичките си приятели. Както споменах по-горе когато една жена стане майка, тя неминуемо сменява част от приятелското си обкръжение. Това се случва по обясними причини, а не защото вече няма нужда от тях. Затова първият рожден ден на детето е добър повод да съберете всички свои приятели, с които не сте имали възможността да се видите скоро. 

Независимо дали ще празнувате първия рожден ден в тесен кръг, с голямо парти или просто ще отидете на излет, важното е да сте щастливи, затова че вашето дете вече е на 1 годинка и е живо и здраво. 

Източник: www.popsugar.com
                  www.huffingtonpost.com
Share on Google Plus

Happy mama

"Усмивка никъде не се продава, но има я в неограничен запас. Тя само като дар се дава и безкрайно ценна е за нас. Не трябва ти да си вълшебна, да омайваш с чудеса, а трябва просто да носиш името най-щастлива мама на света!"